Menighetene på tur til Israel juni - juli 2017

Israel - utrolig innholdsrik og spennende tur ligger bak, Her får du noen glimt!

For et land! Hvilke hendelser som har funnet sted her! For en reise! Og hvilket reisefølge!

Noen glimt følger nedenfor fra turen som Eiken og Hægebostad menigheter arrangerte til Israel 22. juni til 2. juli. Overalt i dette landet befinner vi oss på steder, i byer, på strender og i landskap som fortellingene fra Bibelen er knyttet til. Plutselig står det Nasaret på et veiskilt. Eller Jerusalem. Eller Betlehem.... Og her befinner vi oss.

Det ble sterkt for de fleste å møte både land og folk, og å knytte bibelfortellingene mange av oss kjenner så godt, til stedene vi besøkte. Og mange fortellinger og mye historie vi kanskje ikke kjente så godt til fra før, ble blåst til liv.

I Israel, og i Judea og Samaria (som i dag kalles Vestbredden), vandret vi i fotsporene til konger og profeter, og til Mesteren selv, og vi fikk med selvsyn oppleve hvor vakkert og innholdsrikt, og samtidig: hvor strabasiøst folk har levd her.

Vi fikk besøke Beit Eliahu, menigheten vi hadde besøk av på Eiken bedehus i vår da Samuel Aweida og hans kone Bjørg var på besøk hos oss. Mange ble sterkt berørt den gang, og enda mer nå, når vi fikk se og oppleve stedet der denne menigheten arbeider så trofast for å vinne sitt eget folk, det jødiske folk, med deres eget evangelium, det samme evangliet som vi er så takknemlige for å ha mottatt fra dem!

Mange smil og mye latter fulgte oss gjennom turen. Vi ble en utrolig godt sammensveiset gjeng, der alder spilte liten rolle.

I Beit Eliahu. F.v.: reiselder og sogneprest Bernt Rune Sandrib, guide Stefan, pastor Shmuel Aweida og reiseleder Thorvald Handeland

I Nasaret Village, der "snekkeren Josef" demonsterer godt, gammeldags verktøy fra Jesu tid.

På Arbelfjellet, med flott utsikt mot landsbyene ved Gennesaretsjøen, og Golanhøydene i øst.

I Beduinleiren Kfar Hanokdom i grenseområdene mellom Judaørkenen og Negevørkenen, gjorde det godt å flate ut i ei hengekøye

Her ved Shilo hørte vi fortellingen om da Gud møtte gutten Samuel og kalte ham til profet. "Tal, Herre, din tjener hører!"

Spesielt å være på båttur på Gennesaretsjøen som vi har lest og hørt så mye om.

Stor trivsel på kamelryggen!

Enkelte har behov for litt ekstra omsorg og forpleining for å holde ut en dag på stranda i flere-og-tredve graders varme.

Beduin- og ørkenlivet slo godt an!

Hvordan reagerer et tilfeldig par på stranda når en frimodig norsk reiseleder helt-ut-av-intet dumper ned på siden av dem med et stort smil? Jo - sånn som dette!

Nedenfor: Ved More-Eika nær Sikem, der Herren viste seg for Abraham og ga ham og hans slekt løfter om landet. Vi ser mot Nablus/Sikem.

19. oktober 2017 | Logg inn | Copyright 2017 Hægebostad Powered by Agrando