Konfirmanttur til Israel vinterferien 2019

Da er det bestemt at det vil bli tilbud om tur til Israel også for kommende årskull med konfirmanter. Her finnes informasjon og påmelding

KONFIRMANTTUR TIL ISRAEL I VINTERFERIEN 2019 – FREDAG 15. - LØRDAG 23. FEBRUAR

Også for kommende konfirmantkull viser det seg å være betydelig interesse for tur til Israel. Interessen har så langt fordelt seg ulikt mellom bygdene. På bakgrunn av de signaler som er gitt underpåmeldingen, blir det i år Eiken kyrkjelyd som kommer til å stille seg som turarrangør, men konfirmanter i både Eiken og Hægebostad menigheter vil være hjertelig velkommen på tur.

En Israelstur er noe helt spesielt. En Israelstur er ikke en sydentur, selv om det blir bading i Dødehavet og vi kan komme til å oppleve gode temperaturer i februar. Det er ikke en tur med late dager og pur avslapning. Noen vil sikkert synes at dagsprogrammet starter for tidlig om morgenen. Men det er en reise i et utrolig spennende land. Dette er landet Gud valgte ut for å komme oss mennesker i møte med sin kjærlighet og frelse. Her har Abraham, Isak og Jakob, Josva, kong David, profetene, døperen Johannes – og først og fremst: Jesus med sine disipler, vandret før oss. Det var her Jesus møtte syke og utstøtte – og helt vanlige mennesker - med helbredelse, frelse og håp. Og herfra kalte han disiplene til å gå ut i hele verden. Israelsreisende får se stedene, og vandre helt konkret i Jesu fotspor – der han helbredet den lamme som ble senket ned gjennom hustaket, ga disiplene den store fiskefangsten, bar korset til Golgata, stod opp av graven, reiste til himmelen. Man får se at jødene har fått vende tilbake til sitt gamle hjemland, etter århundrer i utlendighet med forfølgelser og holocaust. Man vil møte ulike folkeslag – jøder, palestinere, beduiner og drusere.

Israel byr på naturopplevelser både langs grønne gressganger og i ørkenlandskap. Her beveger man seg langs appelsintrær, daddelpalmer, olivenlunder, mangotrær og banan-«palmer». Man vandrer gjennom gatene Jerusalems gamle by og opplever fargerike mennesker, fremmede lukter og spennende smaker.  Og stadig blir man minnet om at det var dette gode landet Gud en gang ledet Abraham inn i for å grunnlegge et folk, og det tallrike Israelsfolket inn i etter ørkenvandringen. Fra dette folket skulle frelseren komme. Bibelfortellingene leses der de hendte. Man reiser med lokalkjent guide, med en behagelig buss, og noen steder til fots, gjennom landskapet. Reisen starter i Galilea, og ender opp i Jerusalem.

Turen forutsetter et visst antall deltakere – det bør være minst 20 påmeldte. Så vil det også være en begrensning oppover. Billetter er allerede holdt av for konfirmantturen. De første signalene var uforpliktende, så man må være forberedt på at det kan komme til å bli for få deltakere, eller at det blir flere enn antatt, og at det kan bli rift om billettene. Turen i 2019 vil vare en dag lenger enn tidligere – med reise fra Sola fredag 15. februar, og retur lørdag 23. februar. Prisen vil være snaue kr. 500,- høyere enn i fjor for foreldre som ønsker å bli med (maks én pr. konfirmant), mens det gjelder egne, sterkt sponsede priser for konfirmantene på samme nivå som før. Prisen i brosjyren gjelder altså medreisende foreldre.

Brosjyren finner du på denne linken

Link til påmelding finner du på denne linken  (Merk at alle konfirmanter i utgangspunktet må melde seg på 3-mannsrom. Romplassering vil vi ta opp i løpet av høsten.) Frist for påmelding vil sannsynligvis ligge et stykke ut på høsten.

Vi minner om det som har vært gjeldende praksis fra tidligere: Turen er frivillig, men vi ønsker ikke at økonomi skal være en hindring for deltakelse. Skulle dette være problemet, ønsker vi sammen å gå på jakt etter en løsning. Siden det likevel er en kostbar tur, bør konfirmanten ha positiv motivasjon for å velge å bli med.

Til sist: De som ikke velger å bli med på Israelstur det året de er konfirmant, vil ha mulighet til å melde seg på tilsvarende tur det påfølgende året, så sant tur blir arrangert.

14. august 2018 | Logg inn | Copyright 2018 Hægebostad Powered by Agrando